Omuli halusi tietää toisten ajatuksia skräppäämisen suhteen, joten tässä vastaukseni.
  1. Kuinka kauan olet skräpännyt? Parisen vuotta. Tosin tajusin tänään, että olen digiskräpännyt yhden teoksen jo yli kolme vuotta sitten tietämättäni että mukavalle puuhalle voisi olla jokin nimikin.
  2. Mistä sait innostuksen skräppäämiseen? Eksyin ensimmäisen kerran Ihan itsen keskustelupalstalle  (etsiessäni jotain kivaa käsityöohjetta) ja löysin skräppiaiheisen keskustelun. Eikä sitten enää käsityövinkkejä ole tarvittukaan, kun langat ja kankaat ovat lähes täysin jääneet (ei niiden kanssa kovin intohimoista suhdetta ollut tuolloinkaan, mutta jonkinlainen). Tuo on itselle muistiinjäänyt päivä, koska keskustelun lukeminen aiheutti vahvan tunnereaktion, jonkinlaisen valaistumisen kokemuksen: olin löytänyt jotain täydellistä. Yhtäkkiä pää vaan on täynnä ideoita, joita on pakko päästä toteuttamaan.
  3. Miksi skräppäät?  Koska se on ihanaa. On nautinnollista puuhailla henkilökohtaisten muistojen kanssa, tehdä omanlaistaan tarinaa, toteuttaa itseään, käyttää ja kehittää luovuuttaan, kokeilla uusia tapoja... Lisäksi paperit ja muut tarvikkeet ovat ihania. Ja vaikka olenkin melko huono laittamaan paljon tekstiä, selitystä tai tarinaa sivuille, kertovat pelkät päivämäärät tai paikannimetkin enemmän kuin pelkät kuvat albumissa. Muistiin saa siis hieman informaatiotakin. Mutta tärkein syy on kuitenkin se tunne, mikä skräpätessä on: tunne siitä, että tekee jotain mikä on ihanaa.
  4. Paperi vai digi? Paperi, ehdottomasti. Kuvankäsittely koneella on kyllä mukavaa, mutta koko sivun tekeminen tuntuisi oudolta. Digiskräppäys tuntuu jotenkin siltä, että tekisi aikakausilehteä tai vastaavaa itsestä. En siis osaa laskea tuota skräppäykseksi (omalla kohdallani).
  5. Onko sinulla skräppäysidolia? Ei. Käyn mielelläni tutkimassa toisten skräppisivuja (suomalaisissa blogeissa, ulkomaisissa blogeissa ja kaikenlaisissa gallerioissa), mutta kukaan yksittäinen henkilö ei ole noussut suosikikseni. Taitavia skräppääjiä on paljon!
  6. Luettele viisi ehdotonta suosikkityökaluasi tai -tarvikettasi? Paperileikkuri, sakset, kaksipuolinen teippi, kuvio- ja yksiväriset paperit, kirjain/tekstitarrat.
  7. Mikä on suosikkipaperimerkkisi/-valmistaja/-suunnittelija? Silmä lepää katsellessani joitain Basic Greyn papereita, mutta kauniita ja ihania papereita löytyy hyvin monilta valmistajilta.
  8. Mistä lähdet liikkeelle sivun teossa? Valitsen kuvat ja niihin sopivia papereita. Sitten sommittelua, idean kehittelyä, sopivan tekstin ja otsikon etsintää tai tekemistä, koristeiden valintaa ja vähitellen sivu valmistuu.
  9. Kuvaile tyyliäsi: Yksinkertainen, selkeä, vähäkoristeinen ja vähätekstinen. Kehittymiskelpoinen (ja se tässä onkin niin ihanaa, vähitellen löytää uusia, itselle sopivia juttuja ja kehittyy).
  10. Tunnetko “livenä” ketään toista skräppääjää? En.